Sunday

Salam Edulfitri


1. Alhamdulillah seluruh umat islam didunia pada hari ini berjaya melalui proses madrasah ramdhan yang banyak mengajar erti taqwa kepada Allah S.W.T. Dengan ketibaan syawal pada kali ini marilah sama-sama kita perbanyakkan tasbih dan tahmid tanda mensyukuri nikmat yang dikurniakan kepada kita semua.

2. Dikesempatan ini saya ingin memohon kemafaan seandainya ada tersalah atau terkasar bahasa kepada teman-teman seperjuangan, serta yang mengenali diri saya. Marilah sama-sama kita mengambil peluang dibulan syawal ini dengan mengeratkan lagi silaturahim agar ikatan ukhuwah terus berpanjagan. “Buang yang keruh ambilah yang jernih”

3. Akhir sekali, didalam kita bergembira janganlah kita lupa kepada golongan fakir miskin, marilah sama-sama kita perbanyakkan sedekah yang mana dituntut oleh islam.SELAMAT MENYAMBUT EDULFITRI MINAL EIDIN WALFAIZIN WAL MAQBULIN.

Seja o primeiro a comentar

PUTERA ISLAM ©Penafian: Putera Islam tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan akibat menggunakan laman web ini.Hakcipta Terpelihara Mohd Arif@2009 Mohd Arif.

TOPO